CAFE SINT-LAMBERTUS

Café Sint-Lambertus werd gebouwd omstreeks 1900.
Het gebouw is gelegen in Eindhoutdorp (Plan).
 


In 1977 namen René Goukens en Lizette Baelus hun intrek in dit gebouw dat gerenoveerd was en tot drankgelegenheid werd omgebouwd, de feestzaal werd nieuw aangebouwd.
Voorheen hadden ze drie jaar lang het café aan de overkant uitgebaat onder de naam Sint-Lambertus. Bij de verhuis werd ook de naam meegenomen.
Onder andere Wielertoeristenclub Sint-Lambertus, de gelijknamige koninklijke fanfare, VZW Zonne-run en spaarkas "De Potters" hebben hier hun vaste stek.
Op 31 juli 2012 na 38 jaar zegden ze de tapkraan vaarwel. René Goukens en Lizette Baelus hebben 38 jaar achter de tapkraan gestaan van café Sint-Lambertus. Ze waren beiden 65 jaar en het werd tijd om van een welverdiend pensioen te genieten. Krantenartikel uit GVA.
Hoogtepunten uit hun bestaan waren de jaarlijkse Zonne-run (een motortocht voor gehandicapten) en natuurlijk het feit dat zoon Tommy op 20 september 2008 Belgisch Kampioen en op 29 oktober 2008 Wereld Kampioen biertappen werd.
Om hun dankbaarheid te uiten aan hun vaste klanten gaven ze op 13 juli 2012 voor hen een afscheidsfeest. De overvolle zaal vierde die dag tot laat in de morgen.
Daar geen van hun drie kinderen (Elly, Tommy en Leen) de zaak kon overnemen, moest door Bierhandel Cools die eigenaar is van de zaak een nieuwe uitbater gezocht worden.

CAFE DE LAMBEIR

Vanaf 1 augustus 2012 baten Marc Vertessen en Lia Pauwels uit Tessenderlo het café verder uit. Zij veranderde de naam van de zaak in "De Lambeir".

Op 10 augustus 2012 was iedereen uitgenodigd op de openingsreceptie.

Door het zwaar ongeval van Lea waren ze genoodzaakt om vroegtijdig te stoppen met het café.

CAFE DE LAMBEIR

Sinds november 2021 is Steven van de Vreugde de nieuwe uitbater van "De Lambeir".
De Lambeir ook op Facebook.