CONCERT IN DE SINT-BAVOKAPEL

Op 23/04/04 gaven de leerlingen van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Geel een concert.

Dit was een van de vijf concerten uit de reeks.

De Sint-Bavokapel is te vinden aan de Sint-Bavostraat in de Trichelhoek (Plan)(Plan via Google).

VOORWOORD (Tekst komt uit boekje dat de provincie uitgaf ter gelegenheid van vernoemde concerten.)

Wanneer je aan kunst en cultuur denkt, doemen er vaak beelden op van grootse musea, schouwburgen en dito culturele centra. Artistieke evenementen vinden al te vaak plaats in stedelijke en zelfs grootstedelijke centra, omdat kleinere (en ook middelgrote) gemeenten niet altijd over de vereiste infrastructuur beschikken om cultuur de plaats te geven die ze verdient. 'Voor cultuur moet je de stad in' is de denkwijze van vele geïnteresseerden.

Maar zoals de stad een kathedraal heeft die imponeert met haar pracht en praal, kunnen andere plekjes in onze provincie prat gaan op bijzonder mooi en charmante kapellen die een bezoek meer dan waard zijn. Met het provinciebestuur willen we de belangstelling voor dat specifieke stuk cultureel erfgoed aanwakkeren.

En tegelijk willen we een podium geven aan jong talent. Jonge muzikanten, die aan één van de talrijke academies in de provincie een gedegen vorming genieten, krijgen zo de kans om hun kunst(en) te vertonen aan een groter publiek.

Met 'Jong in Oud' programmeren we dat jong talent in een monument en slaan we twee vliegen in een klap. De artiesten van de toekomst krijgen vandaag hun plaats in pareltjes uit het verleden. En dat zal een prikkelende en interessante confrontatie opleveren.

 

Ik wens iedereen, jong en oud, dan ook bijzonder mooie momenten toe.

 

Ludo Helsen

bestendig afgevaardigde van cultuur

KLIK OP DE KLEINE FOTO´S OM TE VERGROTEN, VOOR EEN GROTER BEELD DRUK OP F11

Menu