CAFE DE KROON

Café "De Kroon", het vroegere café "Moderne".

Het gebouw is gelegen in Eindhoutdorp (Plan)(Plan via Google).
Website: www.dekroon-eindhout.be
 

Na het sluiten van drankgelegenheid "De Kroon" aan de Steenweg op Meerhout van zijn ouders - Frans Raeymaekers (Sus van Metten) en Mathilde Stynen - veranderde hun zoon Alfons Raeymaekers en zijn echtgenote Louisa Wellens (de vorige uitbaters) de naam van hun zaak in het dorp van café "Moderne" in café "De Kroon".

Heden is de drankgelegenheid nog altijd familiebezit en werd ze uitgebaat door de dochter van Alfons, Louisa (Wies) Raeymaekers en haar echtgenoot Willy Ceusters tot eind september 2006.

De trouwe klanten van café De Kroon in Eindhout (Laakdal) vierden vrijdag 30 september 2006, het afscheid van Louisa (Wies) Raeymaekers en Willy Ceusters. Katja Maes, die al meer dan tien jaar in het café werkt, neemt de goeddraaiende zaak over.
Voor vele Eindhoutenaars en tooghangers van ver daarbuiten is De Kroon al sinds mensenheugenis de plaats bij uitstek waar jong en oud elkaar treffen. Wies bedient de klanten al vijftig jaar op hun wenken en Willy stond de voorbije 22 jaar mee achter de tap.
"Vanaf nu is Katja de baas, maar voor de rest zal er niet veel veranderen", zegt Willy. "Wij hebben altijd met veel plezier achter de toog gestaan en ik ga het niet kunnen laten om hier nog véél langs te komen. Een ander rijdt graag met de fiets, ik zit nu eenmaal graag op café."