KERST HAPPENING

RUNDERSHOEK

26-12-2004

Foto´s 600X450 (48)

Foto´s 450X600 (8)

Ontstaan van de Rundershoek Kerst Happening

Enkele buren van de Rundershoek hebben afgelopen jaar een Kerst Happening voor heel hun straat georganiseerd. Enkele vergaderingen, wat frisse ideeën, de wil om er samen iets van te maken... en de handen worden uit de mouwen gestoken. Alle buren van de Rundershoek werden uitgenodigd om een glaasje te komen drinken en wat bij te babbelen.
Het werd het begin van een hartverwarmende buurthappening.

Voorbereidingen van de Rundershoek Kerst Happening

Halverwege de Rundershoek - bij Jos en Christiane - is er een parkeerruimte die zich goed leent voor een lokale burenactiviteit in open lucht. In feite is het een klein pleintje dat met enkele ingrepen omgetoverd kan worden tot een gezellige minikerstmarkt. Met vereende krachten werd alles in enkele dagen in gereedheid gebracht.
Een grote kerstboom, een prachtige ster, een verwarmde kerstte
nt, een kersthut met 'een droogje en een natje', knetterend houtvuur en de nodige sfeerverlichting naast de veiligheidsbakens... meer moet dat niet zijn.

Rundershoek Kerst Happening: gezellig buurten op de 2de Kerstdag

Tijdens de Kerst Happening 2004 waren de weergoden ons goed gezind. Een licht vriezende bries verhinderde niet dat meer dan 100 buurtbewoners en enkele passanten samen van de heldere hemel, de fonkelende sterren met wat maneschijn en de kerststemming hebben kunnen genieten. Iedereen was stevig ingeduffeld, de muts of hoed over de oren, de handschoenen aan de hand, de sjaal stevig rond de nek gewikkeld.

Bij de vuurkorven genoot de ene van de Glühwein (ambachtelijk recept) of van de fruitjenever, de andere van een lekkere Meresto-soep of iets hartigs vanwege Café ´t Dorp (Veerle). De kinderen warmden zich dan weer  aan de heerlijke chocolademelk bereid volgens grootmoeders wijze. Met dank aan de welbekende boer van Eindhout die voor de dagverse koemelk als basisingrediënt zorgde.
Wie honger had kon de inwendige mens versterken met een 'hete hond', zeg maar hotdog. Op het centrale houtvuur werden 'suikerappeltjes en bananen à la Cools' gegrild voor de zoetebekken.
Wat later op de avond zorgden een echte Kerstman met een al even echt Rendier voor een onverwachte feestnoot.

Einde december 2005 opnieuw !

Bij deze zijn alle buurtbewoners van de Rundershoek opnieuw uitgenodigd voor de volgende Kerst Happening, zonder tegenbericht opnieuw op 2de Kerstdag maandag 26 december 2005.
Kom dan gerust opnieuw eens langs en warm samen met je buren je hart en je geest op de volgende Rundershoek Kerst Happening!

Met dank aan:

Café ´t Dorp (Veerle), Cools Fruithandel, Meresto Catering (Olen), Ekokit (Hasseltweg, Genk).

Stef Knaepen