KERST HAPPENING

RUNDERSHOEK

26-12-2005

Foto´s 600X450 (36)

Foto´s 450X600 (5)

2e Editie van de Rundershoek Kerst Happening
Na het grote succes van de eerste Kerst Happening vorig jaar, namen enkele buren van de Rundershoek opnieuw het heft in handen om op 26 december 2005 de Rundershoek Kerst Happening “Editie 2” te organiseren.
Vooraf werden enkele nieuwe ideeën bediscussieerd en al snel bleek dat ieder opnieuw zijn schouders onder dit gezellige buurtgebeuren wou zetten.
Alle buren van de Rundershoek en aanpalende huizen werden persoonlijk uitgenodigd om een glaasje te komen drinken en wat bij te babbelen. Het werd opnieuw het begin van een erg gesmaakte buurthappening.

Kerstpleintje opgetimmerd en versierd
Halverwege de Rundershoek werd de parking van Jos en Christiane omgetoverd in een leuk kerstpleintje: een grote kerstboom, een prachtige ster aan de muur, sfeerverlichting alom, een gezellige kersttent, en - als nieuwigheid - een oude marktwagen die na ‘renovatie’ perfect dienst deed als tapwagen.
Tegen de avond werden de houtkorven aangestoken. De gensters vlogen als kleine vuurwerksterretjes de lucht in. Alles was klaar om de mensen welkom te heten.

Fris maar hartverwarmend
Eerst leek het er nog op dat zware sneeuwbuien een demper op de buurthappening zouden zetten. Gelukkig waren de ‘weergoden’ kort daarna dan toch weer goed gezind en stopte het met sneeuwen tegen dat het echt donker werd. Meer zelfs, de hemel trok geleidelijk aan helemaal open, alsof het zo moest zijn.
Het vroor weliswaar stevig, maar de ergste kou werd gebroken door de tentoverkapping over het pleintje. De vrieskou verhinderde niet dat meer dan 100 buurtbewoners en passanten uiteindelijk kwamen opdagen om te genieten van de kerststemming bij een fonkelende sterrennacht.

Hapje en Tapje
Ieder was stevig ingeduffeld, de muts of de hoed over de oren, de sjaal stevig rond de nek en de handen rond een hete mok, die al snel met iets lekkers en warms gevuld werd.
Onder de tentoverkapping genoot de ene van ambachtelijke Glühwein, de andere van een fruit- of witjenevertje of van een kop hete soep. De kinderen warmden zich dan weer aan de heerlijke chocolademelk, bereid ‘volgens grootmoeders’ wijze met dagverse romige koemelk die rechtstreeks van de boerderij uit de buurt kwam.
Terwijl op de achtergrond livemuziek van het bandje Secondhand afwisselend met bekende Christmas Carrols weerklonk, konden alle hongerige van de versgebakken pannenkoeken smullen.
En of het nu pannekoeken of pannenkoeken zijn, smaken deden ze in ieder geval.

Einde december 2006 waarschijnlijk opnieuw !
Hoogstwaarschijnlijk komt er op dinsdag 26 december 2006 (2de Kerstdag) een vervolg.
Bij deze zijn alle omwonenden van de Rundershoek-buurt en passanten opnieuw uitgenodigd.
Kom dan gerust opnieuw langs en warm samen met de buurt je hart en je geest op de 3e editie van de Rundershoek Kerst Happening.

Met dank aan:

Café ’t Dorp (Veerle), Cools Fruithandel (Eindhout), Melkveebedrijf Ver Bruggen (Eindhout), Meresto Catering (Olen) en Muziekband Secondhand (Eindhout).

Namens de organisatoren

Stef Knaepen en Ad Jacobs