WANDELING VAN BRUG TOT BRUG

Op zaterdag 17 december 2005 vond de wandeling "van brug tot brug" plaats.

De twee nieuwe voetgangersbruggen die onlangs door de gemeente, in samenspraak met Natuurpunt zijn gebouwd, werden ingehuldigd.

Om 13.30u was iedereen samengekomen aan Taverne ´t Laak Grote Steenweg, 12 in Veerle. Een bus bracht de wandelaars naar de hoek van De Beemden met de Bergstraat in Eindhout.
Op deze plaats was een tent opgesteld, aan de meer dan 50 wandelaars werd een hapje en drankje aangeboden.
Mia Van Hirtum (Schepen van milieu) en Vic van Dyck (Natuurpunt) hielden een korte toespraak, waarna de wandelaars zich naar de eerste nieuwe brug - deze over de Klein Broekloop - begaven.
De brug werd ingewandeld door Mia Van Hirtum en Vic van Dyck, waarna het de beurt was aan burgemeester Patrick Vankrunkelsven. Nu ging het via een mooi natuurgebied (Het Eindhoutsbroek) naar de Paviljoenstraat, Oude Vorstseweg en via de dijk van de Kleine Laak naar de achterkant van de Ossenstal. Daar werd er links rond de hoeve gegaan en kwamen de wandelaars in de Ossenstaldreef, Stw. op Veerle, Schuurstraat en via een wandelweg in de Sint-Bavostraat alwaar aan de Sint-Bavokapel even werd halt gehouden. Vervolgens ging men via een wandelweg en de Waterstraat naar de prachtige Sint-Bavohoeve en zo verder naar de Trichelhoeksekuil, deze grote waterplas in het Trichelbroek gelegen, is een bezoek meer dan waard. Via een prachtige wandelweg door dit mooi natuurgebied ging men naar de Kleine Laak en de samenvloeiing met de Grote Laak, iets verder ligt de tweede nieuwe brug, deze over de Grote Laak. Deze brug werd zoals de vorige door eerder vernoemde personen ingewandeld.
Via een mooi natuurgebied, vroeger Blaardonk geheten, komen de wandelaars in Varendonk om zo terug te keren naar Taverne ´t Laak na een tocht van meer dan 8 km door een prachtig natuurgebied.
Foto´s van deze wandeling kan je hieronder bekijken.

KLIK OP DE KLEINE FOTO´S OM TE VERGROTEN, VOOR EEN GROTER BEELD DRUK OP F11.

Als je met uw aanwijzer op één van de 26 foto´s gaat staan stopt het scrollen.

 

Menu