LAAKDALSE WERKGROEP VOOR GESCHIEDENIS EN HEEMKUNDE DORPSWANDELING.

Op 15 april 2006 vond de dorpswandeling in Eindhout plaats van L.W.G.H.

 

Om 14.00u verzamelden een 30-tal geïnteresseerden aan de kerk, o.l.v. een natuurgids (Vic Van Dijck) en een historische gids (François Van Gehuchten) kon men via een wandeling Eindhout beter leren kennen.

Via de Sint-Lambertusstraat, Oude Tramlijn, Oude Vorstseweg en Bergstraat komen de wandelaars op het hoogste punt van Eindhout en Laakdal (37m boven het zeeniveau).

Na een korte uitleg van de gidsen werd verder gewandeld door de Bergstraat, De Beemden worden overgestoken en aldus komt men aan de nieuwe brug over de Klein Broekloop, via een mooi natuur gebied, beheerd door natuurpunt, gaat het verder naar de Paviljoenstraat en  komt men aan de vroegere Hoeve, Koetshuis, Kasteel en Café (Boswachtershuis en Tramhalte) van Het Paviljoen.

De wandeling vervolgt via de Oude Vorstseweg, richting Vorst-Kempen, aan de Kleine Laak wordt rechts gegaan, dit is op het grondgebied van Vorst tot aan het brugje over de Kleine Laak, dat zich bevind aan de achterkant van de Ossenstal.

Via dit brugje komen de wandelaars in het Hamsbroek en terug op Eindhoutse bodem. Op de andere oever van de Kleine Laak wordt nog even verder gewandeld en dan wordt er rechts afgeslagen om zo in de buurt van de Ossenstal en aan de Ossenstaldreef uit te komen.

Via de Goorstraat en na de eerste weg rechts in te slaan, komen de wandelaars voorbij de Hoeve aan de Ossenstal, en gaat het verder door de Schuitbroekstraat waar rechts een oude witte hoeve staat. Iets verderop gaat het gezelschap links over het brugje, richting speeltuin om zo terug bij het vertrekpunt uit te komen.

Hieronder kan je foto´s van deze wandeling bekijken.
 

Ga met je aanwijzer over de kleine foto´s om de grote versie te zien.

  

Menu